Jag och kollegorna blev modeller

Förra veckan kom en intressant person förbi oss här på bruket. Det var en student som studerar någon form av fotografering och grafik sa han. Då tänkte min gamla hjärna, studera fotografering. På min tid kunde man bara studera teknik eller samhällsvetenskapliga linjen. Ville man inte studera var det raka vägen in på bruket. Det gjorde jag, min pappa och även min farfar och säkerligen även hans far. Det är så det fungerar i dessa gamla orter. 

Vi har bruket som ortens största inkomstkälla och en stor andel av alla mina kollegor är från orten och dem har jag känt sen barnsben, ingen flyttar hit för att ta en anställning. Då flyttar man nog till Stockholm eller nån annan ort där möjligheterna är större än på bruktet. 

Nog om det, denna unga student kom förbi med en intressant uppgift. Han hade fått ett stipendium från sin skola som skulle gå till en ny kamera. Kul tycker jag, det är dem värda ungdomarna som sliter i skolan. Även om det bara är fotografering. 

Han hade köpt sig en riktigt fin kamera på nätet hos Götaplatsens foto och tyckte att vårt bruk var en cool plats att ta bilder på. Varför vet jag inte, kanske för att jag ser det som min vardagliga arbetsplats och är här måndag till fredag varje vecka och har varit i snart 35 år. 

Han lyckades ta några riktigt fräcka bilder på omgivningen. Jag och mina kollegor fick till och med agera modeller, det skall jag berätta för frugan. Att hon är gift med en riktig fotomodell. Hehe, kepsen satt på sne som vanligt och snusen satt på tänderna. Lössnus kan man aldrig lita på, men det är väll lite manligt med snus kan ju jag tycka.

Ha det gott så hörs vi, vill ni se bilderna ? Kolla då in grabbens sida.